تولیدکننده های آرد کامل

نشست ها تخصصی آرد و نان کامل

آرد کامل چیست؟

آرد کامل چیست؟

براساس استاندارد ۱-۱۰۳ آردی که تقریباً از تمامی اجرای دانه گندم تهیه می‌شود را آرد کامل می‌نامند و هر چه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد رنگ آن را تیره‌تر می‌نماید. از این آرد برای تهیه نان‌های سبوس‌دار(تیره) استفاده می‌شود. توجه: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، نیاز روزانه انسان به فیبر (سبوس یا الیاف گیاهی و مواد سلولزی) حداقل ۳۰ گرم است، ولی هم اکنون فیبر دریافتی روزانه مردم ایران تنها ۸ گرم است.

نان سبوس‌دار:

نانی است که از آرد کامل تهیه شده باشد. به طور کلی نانی که از دانه‌های سبوس‌دار گندم (با پوسته) تهیه می‌شود را نان تیره یا سبوس‌دار می‌نامند. در نان سبوس‌دار نسبت به نان سفید به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری وجود دارد. تأثیر استفاده از نان سبوس‌دار در سلامت ، کاهش احتمال ابتلا به سرطان کولون(روده بزرگ) سبوس موجب تخمیر و آزادسازی ترکیبات ناشی از سوخت و ساز بدن در کولون می‌گردد و همین پدیده یعنی پیدایش ترکیبات ناشی از فعل و انفعالات متابولیسم که عامل بازدارنده در پیدایش سرطان روده و مانع به وجود آمدن بیماری‌های دستگاه گوارش است.

کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یافته‌ها نشان می‌دهد که با افزایش مصرف نان‌های سبوس‌دار کاهش معناداری در خطر ابتلا به بالا بودن سطح تری‌گلیسیرید، پرفشاری خون و قند بالا مشاهده می‌شود و در نتیجه از شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی نیز جلوگیری می‌شود.

پیشگیری از چاقی و اضافه وزن به گفته محققان، استفاده از آرد سفید در برنامه غذایی به طور دراز مدت علاوه بر اینکه سوخت و ساز سلول را در بدن دچار مشکل می‌کند. بلافاصله پس از ورود به جریان خون باعث افزایش میزان انسولین شده و با تبدیل سریع هیدروکربن به چربی چاقی فرد را در بلند مدت به دنبال خواهد داشت.

کاهش و پیشگیری از بیماری‌های مزمن چون دیابت نوع ۲، چربی خون بالا و سرطان‌های گوارشی.

سبوس یک داروی مؤثر برای بیمارانی است که همیشه از مشکل یبوست رنج می‌برند. .

ویتامین E، آنتی‌اکسیدان‌ها و استروژن‌های گیاهی و منیزیم موجود در نان سبوس‌دار، سبب تقویت ماهیچه‌های روده می‌شود.

ویتامین B2 و نیاسین موجود در نان سبوس‌دار، باعث ایجاد تمرکز و دقت عمل شده و احساس شادابی را در انسان تقویت می‌نماید و در کودکان نیز به ویژه در دورانی که سلول‌های عصبی‌شان در حال رشد می‌باشد آهن موجود در نان سبوس‌دار سبب بالا رفتن ضریب هوشی آنان می‌شود
بااستفاده ازآسیاب برشی میتوان غلات (گندم ،جو ، ذرت و…) را بطور کامل وبدون جدا سازی سبوس و با بالا ترین کیفیت از لحاظ ارزش غذایی به آرد تبدیل کرد .
این آسیاب ،به علت بالا نبردن حرارت آرد در هنگام آسیاب شدن وصدمه نزدن به بافتهای دانه به علت لایه برداری برشی ،آردی با کیفیت بالا را برای تولید نانهای سنتی و سبوس دار تولید میکند
کیفیت پخت این آرد در مقایسه با آسیابهای سنتی قدیمی (سنگی و چکشی ) بسیار بالاتر بوده و خمیر آماده شده با این آرد ازکشسانی و چسبندگی بسیار مطلوبی برخوردار است . نان پخته شده نیز دارای عطر و طعم بالا و مطلوبی است .
نیاز به فضای کم برای تولید از دیگر مزایای این سیستم است . (برای تولید ۱ تن آرد در ساعت فضایی با ابعاد ۳۰ متر مربع کافیست .)
تمامی قطعات این سیستم که با آرد و دانه در تماس هستند از فلز استیل ضد زنگ ساخته شده وقابلیت شستشو وضدعفونی دارند .
در سالهای اخیر با فراگیر شدن بیماریهایی مانند دیابت ، چاقی ، بیماریهای گوارشی ، سرطان و ……. ازیک سو و آزاد سازی صنعت آرد ونان از سوی دیگر،ارزش بالای آرد کامل و نان کامل مورد توجه قرار گرفته وراه اندازی واحدهای تولید آرد کامل توجیه اقتصادی بالایی  پیدا کرده و دورنمای بسیار روشن تری نیز برای سرمایه گذاران بخش تولید فراهم کرده است .

 

ارسال مطلب از دوست عزیز جناب آقای احرار